۲۳:۲۲ ۱۸/۱۲/۱۳۸۸ : تاريخ ارسال  

لاريجاني : رهبري انقلاب هيچ دستوري نداده اند

موضوع :

خلاصه:

فردا: علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به "استراتژی روشن مجلس هشتم نسبت به دولت" تاکید می‌کند که رهبری هیچ دستوری در رابطه به وزرا ندادند و "در نهايت ايشان مقيدند كه نهادها بايد بر سر جاي خود كار مشخص خود را انجام دهند."



به گزارش «فردا»، لاریجانی در مورد شائبه‌های مطرح شده در مورد دستور رهبر انقلاب به مجلس در ماجرای رای اعتماد با وزرای دولت دهم گفت: تا آنجا كه من مي‌دانم و با توجه به آشنايي دقيقم نسبت به رهبري، ايشان مقيدند كه نظامات قانوني در كشور رعايت شود. رهبري در بحث (رای اعتماد) وزرا هم دستور و حكمي به مجلس ندادند، بلكه تنها نظرشان را گفتند و فرمودند اگر اينگونه باشد بهتر است. مي‌توانيم بگوييم كه ايشان تمايلشان را به مجلس پيشنهاد دادند. ما هم از نظرات رهبري استفاده مي‌كنيم. اما در نهايت ايشان مقيدند كه نهادها بايد بر سر جاي خود كار مشخص خود را انجام دهند.



وی گفت: استراتژي روشني در مجلس هشتم نسبت به دولت وجود دارد. مسير ما اين است كه با تبيين قوانين و بررسي‌هاي صورت گرفته در مجلس، راه‌هاي توسعه كشور را تسهيل كنيم. به همين دليل نوعي همگرايي انتقادي در كار مجلس با دولت وجود داشت كه هم مسيرهاي توسعه را باز مي‌كرد و هم برخي از امور را كه داراي اشكال بود، مورد نفي قرار مي‌داد تا اصلاح شود.



وی با تاکید بر "معلوم بودن این مسیر"، "اختلاف نظر میان مجلس و دولت را چندان عجیب" ندانست.



رئیس قوه مقننه در این رابطه به ایلنا گفت : چراكه دو قوه ممكن است در موضوعات مختلف نظرات كارشناسي متفاوتي داشته باشند. از آن حيث كه مجلس بر كار دولت نظارت دارد، در ارزيابي‌هاي خود به نتايجي مي‌رسد كه آن را مطرح مي‌كند. اين در نتيجه همان چارچوب‌هايي است كه قانون اساسي مشخص كرده است كه هرجا مجلس به تخلفي برخورد كرد از مسير پيگيري آن كه يا از طريق اصل 138، 90، و يا كميسيون‌ها براساس ماده 23 آيين‌نامه داخلي مجلس است اين تخلف را پيگيري كند و پس از آن نيز مسير قضايي خود را طي كند.



به عقیده لاریجانی، "در كل بسياري از مسائل مهم ميان دولت و مجلس در رايزني‌هاي دوجانبه و بحث‌هايي كه منجر به فهم مشترك مي‌شود حل شده است به طور مثال در لايحه هدفمند كردن يارانه‌ها نظر مجلس و دولت در برخي از موضوعات يكي نبود. لذا در مذاكرات و بحث‌ها در نهايت مجلس و دولت مسير قابل قبولي را طي كردند و حالا ممكن است كه همه بخش‌هاي اين طرح مطابق ميل دولت نباشد اما از آنجايي كه ما مقيد به قانون اساسي و اجراي مفاد آن هستيم بايد ديگران هم اين چارچوب را بپذيرند."



وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد تخریب‌ چهره‌های سیاسی کشور می‌گوید:من قبلا نظر خود را در اين مورد گفته‌ام و رفتار تخريبي در مورد شخصيت‌هاي كشور را رفتار درستي نمي‌دانم. اما در شرايط فعلي تصور مي‌كنم كه وضعيت مقداري آرام‌تر شده است.



لاریجانی تاکید می‌کند که "هر شخصيت سياسي مي‌تواند نقاط نقدپذيري داشته باشند اما تخريب كردن كار درستي نيست."